Enkeltmandsprojekt - Viljen til forandring Aps

Go to content

Main menu:

Enkeltmandsprojekt

Viljen til forandring tilbyder enkeltmandsprojekter med pædagogisk/terapeutisk støtte

Viljen til forandring kan som noget nyt tilbyde enkeltmandsprojekter for de borgere der ikke profiterer af de foranstaltninger som tidligere har været iværksat gennem kommunen, eller som er vanskelige at placere på etablerede udviklings- eller behandlingsinstitutioner pga. misbrug af euforiserende stoffer, kriminelle handlemønstre eller psykisk sygdom. Disse borgere kan på baggrund af deres vanskeligheder være svære at inkludere i miljøer med andre og der er behov for andre muligheder, så borgeren ikke får en følelse af eksklusion af behandlingsmiljøet. Viljen til forandring kan tilbyde et pædagogisk/terapeutisk døgn tilbud til disse borgere med personale dækning i døgnets 24 timer, der enten kan foregå i ind- eller udland.

Borgeren etableres i en passende bolig, hvor der gennem pædagogiske overvejelser etableres en døgnrytme og dagligdag, som tager hensyn til borgerens vanskeligheder. Personalet vil i samarbejde med borgeren lave og gennemføre strukturerede planer for dagligdagen, skole/job tilbud, fritid og rammer.

Formål

Formålet med enkeltmandsprojekter er at etablere borgeren i et miljø, hvor man gennem pædagogiske redskaber vil kunne motivere og senere arbejde med hans vanskeligheder. Begrundelsen for at fjerne borgeren fra sine vante omgivelser er, at tidligere bekendtskaber og miljø vil kunne være tilbagefaldsfaktorer, som man bør tage højde for. I nye omgivelser i ind- eller udland vil borgeren kunne slippe gamle roller og starte på en ny og bedre tilværelse i samarbejde med et pædagogisk personale, der vil stå til rådighed for borgerens behov og give ham opmærksomhed i hele døgnet.
Hvis borgeren forinden har været i massivt misbrug vil der arbejdes med afrusning inden man begynder at arbejde med de opstillede mål.

Det forventes, at den enkelte:

  • Udredes - evt. med medicinering

  • Arbejder med misbrugs/kriminelle tankemønstre - hvis det er problemet

  • Arbejder med selvudvikling

  • Arbejder med trivsel i den familiære sfære, hvis der er kontakt til denne

  • Arbejder på at etablere kontakt til nyt socialt netværk

  • Introduceres til uddannelsessystemet og jobmarkedet.


Målet på længere sigt vil være, at borgeren gennem den tætte kontakt og samarbejde med personalet fra Viljen til forandring vil kunne inkluderes i kommunens etablerede system eller flytte i egen bolig med minimal støtte.

Målgruppen


Målgruppen vil være borgere, som kommunens rådgivere vurderer at skulle målrettes en særlig indsats og som ikke kan inkluderes i det etablerede system. Denne målgruppe kan være misbrugere af alkohol eller euforiserende stoffer, psykisk syge eller borgere med kriminelle tankemønstre. Borgere som har været gennem forskellige behandlingsforløb uden resultat.
Målgruppen indbefatter også borgere, der hjemsendes fra døgninstitutioner eller fængselsophold, og som har svært ved at tilknytte sig samfundets normer.
Indsatsen
Viljen til forandring knytter en primærperson til borgeren, som vil være den gennemgående kontakt gennem hele forløbet. Det er primærpersonen og borgeren der gennem samarbejde fastsætter de mål, som borgeren gennem perioden skal nå. Primærpersonen vil være den, som har kontakten til rådgiver, og som udarbejder skriftlig dokumentation for udviklingsforløbet. Det er primærpersonens ansvar, at der arbejde med den opgave som er stillet i samarbejde med rådgiver, og som skal sikre en god og sikker plan for borgeren.

I forbindelse med indsatsen vil borgeren få udarbejdet en indsatsplan, hvori den enkeltes mål og delmål beskrives. Borgerens vanskeligheder skal udredes og behandles enten gennem terapeutisk arbejde eller pædagogisk intervention. I handleplanen evalueres der løbende, og rådgiver informeres med status ca. hver 3. måned. Hvis klienten skal gennem en psykologisk udredning vil dette ske i samarbejde/samråd med psykiatrien.

Herudover vil der være andre fra Viljen til forandrings personale, som tilknyttes borgeren pga. døgndækningen. Disse medarbejdere vil arbejde systematisk med de mål, som er stillet - hvilket kan være større eller mindre mål afhængig af borgerens vanskeligheder.

Der arbejdes på at finde borgerens ressourcer - og gennem gode oplevelser, at give borgeren nogle positive succesoplevelser i at nå sine egne mål. Det er Viljen til forandrings opgave, at stille realistiske mål, så borgeren ikke oplever gentagende nederlag.

Under opholdet vil det tilknyttede personale, kunne afdække borgerens adfærd, og derved få præciseret psykiske og sociale problematikker, som vanskeliggøre borgerens kontakt til andre. Der arbejdes på at skabe eller genskabe en god relation til andre - i første omgang personalet fra Viljen til forandring, og senere til et nyt socialt netværk. Viljen til forandring tror på, at al udvikling sker gennem en god relation til andre, hvor fag-personen støtter, guider og vejleder til en indre motivation til forandring af nuværende livsbetingelser og adfærdsmønstre.

Dagenes struktur skal hjælpe borgeren til at få en bedre søvnrytme, samt opbygge en regelmæssig dagligdag med faste måltider og fysisk træning. Viljen til forandring vil forsøge, at motivere borgeren til boldspil, træning eller andre relevante fysiske aktiviteter enten i området ved boligen eller i et nærtliggende motionscenter. Hvis borgeren er uden arbejde vil man forsøge at etablere en kontakt til job eller uddannelsescenter.

Dagen begynder kl. 7 med træning efterfulgt af morgenmad. I formiddagstimerne skal borgeren tilknyttes et job eller uddannelsestilbud, eller arbejde med de opstillede mål.
Kl. 12 tilbydes frokost efterfulgt af en gå tur i naturområder.
Om eftermiddagen vil der blive arbejdet terapeutisk med borgerens vanskeligheder enten i form af undervisning, samtaler eller skriftlige opgaver.
Kl. 18 spises der aftensmad og senest kl. 23 afsluttes dagen.

Borgene deltager i alle praktiske gøremål omkring madlavning og rengøring. Hvis borgeren har problematikker med sin egen hygiejne, vil man arbejde med denne problematik, så borgerne lærer at være i god kontakt med sig selv.

Personalet fra Viljen til forandring deltager i alle måltider og praktiske gøremål, så al praktisk arbejde foregår som samarbejdsprojekter, der ligeledes evalueres.

I forhold til den egentlige behandling arbejdes der ud fra velovervejet pædagogiske og terapeutiske redskaber. Den overvejende kontakt til borgeren vil være gennem en anerkendende tilgang, hvor man i samarbejde med borgeren bruger NLP-teknikker til at fastsætte borgerens mål. Personalet hos Viljen til forandring er uddannet til at kunne arbejde med misbrugsproblematikker og kriminelle tankemønstre, og vi har i vores arbejde stor erfaring med at arbejde med psykisk sygdom, da mange af vore klienter har dobbeltdiagnoser. Vi har tæt samarbejde med psykiatrien, og er tilknyttet en psykoterapeut.

Gode oplevelser skal være med til at øge borgeren selvværd, og give en selvtillid.

Tid.


Tidsperspektivet kan variere fra få uger til flere år.

Resultatet


Personalet fra Viljen til forandring vil gennem hele forløbet være i tæt kontakt til rådgiver, som informeres om frem og tilbagegang. Personalet er meget om-stillingsparate, og hvis indsatsen ikke skaber en udvikling, så vil man i samarbejde med rådgiver kunne revurdere opgaven - og evt. invitere andre samarbejdspartere som reflekterende team, så opgaven kan revurderes til større mening for borgeren.
Målet vil være at borgeren skal kunne klare sig i et af kommunens etablerede behandlingstilbud, eller i bedste fald kunne fungere i egen bolig med minimal støtte.


 
Back to content | Back to main menu